کد خبر: ۱۰۵۱۲۹
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۰ 03 October 2015
بالاخره معضل گورستان های پراکنده یا آرامستان های طایفه ای مورد توجه شورای یاسوج قرار گرفت. گرچه که پارلمان محلی یاسوج نسبت به این مسئله بسیار دیر حساسیت نشان داد و به جای انتقاد باید به فکر چاره باشند ولی با این وجود باید از آن ها تقدیر و تشکر کرد. امیداریم که این معضل در بایگانی فراموشی شورا جا نگیرد.
و اما با عنایت به این که مطابق آیین نامه مقررات بهداشتی آرامستان ها، آرامستان باید دارای نقشه مورد تأیید شهرداری در مناطق شـهری و بخشـداری در منـاطق روستایی باشد لذا شوراهای اسلامی شهرها و روستاها درکنار نهادهای ذیربط باید بر عملکرد شهرداری ها و بخشداری ها در این خصوص نظارت داشته باشند. به نظر می رسد این مسئله تاکنون در سطح استان مورد غلفت واقع شده چرا که طایفه ها اکثرا بدون توجه به مسائل زیست محیطی و بهداشتی و بدون در نظر گرفتن سایر ضوابط اقدام به احداث و یا توسعه آرامستان مربوط به طایفه خود می نمایند. البته مردم شریف استان اغلب بر اساس اعتقادات مذهبی در جوار بارگاه های مقدس امامزاده ها اقدام به دفن اموات خود می نمایند.
این در حالی است که برخی از این اماکن مقدس که نگین حلقه آرامستان ها محسوب می شوند در مجاورت منابع آب های سطحی و یا زیر زمینی قراردارند و احتمال خطر آلودگی این منابع آبی به مواد ناشی از تجزیه جسد وجود دارد. به غیر از این چون فاضلاب گورستان ها از جمله فاضلاب غسال خانه بسیار آلوده است و به هیج وجه نباید پیش از تصفیه دفع گردد؛ حتی نباید با آب های جاری مصرفی انسان؛ دام یا کشاورزی تماس پیدا کند. باید از احداث گورستان در مجاورت منابع آب جلوگیری کرد. البته ساخت گورستان بدون لحاظ کردن عنصر غسال خانه نیز در چنین محدوده ای طبق مقررات ممنوع است.
با عنایت به این که آرامستان ها در حوزه شهر در شرح وظایف شهرداری ها گنجانده شده لذا از شورای یاسوج انتظار داریم که هرچه سریع تر برای جلوگیری از احداث و توسعه آرامستان های طایفه ای در جغرافیای یاسوج تصمیمات لازم را اتخاذ و در صورت نیاز زمینه توسعه فضای آرامستان شرف باد را فراهم آورد.
شاید بد نباشد یکی از این گورستان های طایفه ای که جدید الحداث و در قلب جنگل شمال یاسوج واقع شده است را از لحاظ مقررات مورد بررسی قرار دهیم. به اعتقاد بنده این گورستان که فعلا یک قبر در آن ایجاد شده و فضای مورد نیاز برای دو یا سه قبر دیگر در آن حفاری شده است بنا به دلایل ذیل منبعد به عنوان قبرستان نباید مورد استفاده قرار گیرد:
اگر آیین نامه مقررات بهداشتی آرامستان ها را مد نظر و ملاک عمل قرار دهیم، فاصله آرامستان تا محدوده شهر باید کمتر از ١٠کیلومتر نباشد و آرامستان نباید در اراضی سـیل گیـر، رانشـی و یـا در مجـاورت رودخانـه ،چشـمه وقنـات احداث شود. این در حالی است که آرامستان مزبور در فاصله ای بسیار نزدیک با محدوده شهر قرار دارد و در محدوده ای( اگر اشتباه نکنم) موسوم به چشمه ریزک واقع شده و جدول آبی در پایین دست آن جاری است.
با توجه به این که در آیین نامه مزبور قید شده: اگر آرامستان و مجتمع زیستی در یک شیب قرار دارند ،آرامستان باید در ارتفاع پایین تر از مجتمع زیستی قرار گیرد تا آب های آلوده به طرف مجتمع جریان نیابد ضمن این که آرامستان باید شـیب مناسـب و سیسـتم تخلیـه برای روان آب های سطحی داشته باشد. لذا چون این قبرستان در شیبی تقریبا همطراز و در بالادست مناطق مسکونی واقع شده و آب گیر می باشد به هیچ وجه جای مناسبی برای دفن اموات نمی باشد.
بنا به دلایل ذکر شده از کسانی که مدعی داشتن نسق اراضی مزبور می باشند خاضعانه و ملتمسانه خواهش می کنم که برای حفظ سلامت خود و سایر همشهریان و حفظ محیط زیست از تبدیل این مکان که حدودا ۲هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد به قبرستان خود داری نمایند. چه اشکال دارد که این عزیزان اموات خود را در آرامستان شرف آباد به خاک بسپارند و در این اراضی طرح هایی از قبیل بادام کاری را اجرا نمایند. اگر خواهش بنده را نپذیرید باز از طریق ابزار و اهرم بسیار مناسب رسانه به یاری خدا مجددا حساسیت ایجاد خواهم کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار