تابناک گزارش می دهد:

اعتبارات نفتی در تنگنای بروکراسی؛ ورزش استان چشم‌انتظار تخصیص‌ها

گروه استان‌ها – مدیرکل ورزش و جوانان کهگیلویه و بویراحمد با تشریح وضعیت اعتبارات نفت و پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی گفت: بسیاری از هزینه‌های امروز صرف تکمیل طرح‌هایی می‌شود که سال‌ها بدون زیرساخت رها شده بودند و اکنون با اتکا به اعتبارات ملی و نفت در مسیر احیا قرار گرفته‌اند.
کد خبر: ۱۲۱۸۱۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۲۲:۱۹ 21 February 2026

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کهگیلویه و بویراحمد، در نشست شورای برنامه‌ریزی استان، وضعیت اعتبارات نفت در حوزه ورزش و جوانان و روند پیشرفت پروژه‌های بزرگ ورزشی مورد بررسی قرار گرفت؛ نشستی که در آن مدیرکل ورزش و جوانان ضمن ارائه آمار دقیق از میزان اعتبارات، از موانع ساختاری در فرآیند جذب منابع نفتی نیز گلایه کرد.

۱۲۰ میلیارد برای تختی؛ مناقصه در مرحله تعیین برنده

پارسایی با اشاره به پروژه استادیوم تختی یاسوج اظهار کرد: این پروژه با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومانی تعریف شده و فرآیند مناقصه آن برگزار شده است و تا هفته آینده برنده نهایی مشخص می‌شود.

وی تأکید کرد بخشی از هزینه‌های فعلی مربوط به تکمیل زیرساخت‌هایی است که در گذشته حتی از ابتدایی‌ترین امکانات مانند رختکن، نیمکت، سرویس بهداشتی و نور استاندارد محروم بوده‌اند.

مدیرکل ورزش افزود: برای تکمیل برج نوری ورزشگاه نیز درخواست ۱۵ میلیارد تومان اعتبار ملی ارائه شده تا امکان برگزاری مسابقات در ماه رمضان و فصل گرما فراهم شود.

استادیوم ۱۵ هزار نفری آزادی؛ توقف به دلیل عدم تحقق ۴۰ میلیارد نفتی

یکی از مهم‌ترین چالش‌های مطرح‌شده، وضعیت استادیوم ۱۵ هزار نفری آزادی یاسوج بود.

پارسایی توضیح داد: قرار بود در موافقت‌نامه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی (نفت) به این پروژه تزریق شود تا در کنار منابع سفر رئیس‌جمهور، مجموع اعتبار به ۱۰۰ میلیارد تومان برسد؛ اما این مبلغ تحقق پیدا نکرد.

به گفته وی، پیمانکار به دلیل عدم تأمین منابع، پروژه را متوقف کرده و اداره کل دو اخطار رسمی صادر کرده است تا در صورت عدم بازگشت به کار، از ابزار‌های قانونی استفاده شود.

وی تصریح کرد: پیمانکار مطالبات معوق ندارد و اگر اعلام می‌کند پول نیست، باید فرآیند قانونی طی شود، نه اینکه پروژه بلاتکلیف بماند.

بروکراسی پیچیده نفت؛ ۴۵ روز برای نقد شدن یک سند

مدیرکل ورزش یکی از موانع اصلی جذب اعتبارات نفت را بروکراسی سنگین و چندمرحله‌ای دانست.

وی گفت: اسناد طبق ساختار شکست ارسال می‌شود، اما مجموعه نفت علاوه بر مستندات اداری، فیلم، کلیپ و گزارش تصویری مطالبه می‌کند و اگر کوچک‌ترین مغایرتی وجود داشته باشد، سند برگشت می‌خورد.

پارسایی افزود: گاهی ۴۵ روز زمان می‌برد تا یک سند به مرحله نقد شدن برسد و این موضوع سرعت اجرای پروژه‌ها را به شدت کاهش می‌دهد.

وی خواستار برگزاری نشست مشترک با مسئولان حوزه نفت برای حل این دوگانگی اداری شد.

جابه‌جایی پروژه‌های معارض‌دار؛ از شهنیز تا مارگون

در بخش دیگری از گزارش، به پروژه زمین ورزشی روستای شهنیز اشاره شد که به دلیل معارض حقوقی متوقف شده بود.

پارسایی گفت: این پروژه با اعتبار ۶ میلیارد تومان به مارگون منتقل شد و فرآیند مناقصه آن انجام شده و پیمانکار تا پیش از عید مشخص می‌شود.

وی همچنین از اجرای ۲۷ میلیارد تومان پروژه چمن مصنوعی در شهرستان‌های بویراحمد و دنا خبر داد که پنج مورد آن به مناقصه رفته و برخی دیگر به دلیل آماده نبودن زمین توسط دهیاری‌ها در حال تعیین تکلیف است.

سالن استاندارد یاسوج؛ ۳۰ میلیارد روی میز

مدیرکل ورزش با اشاره به کمبود سالن استاندارد مسابقات سالنی در یاسوج گفت: با وجود جمعیت حدود ۳۰۰ هزار نفری مرکز استان، سالن مناسب برای لیگ‌های کشوری وجود نداشت.

وی اعلام کرد: برای احداث سالن استاندارد در مجموعه کوثر ۳۰ میلیارد تومان اعتبار ملی پیش‌بینی شده که ۲۲.۵ میلیارد تومان آن تخصیص داده شده و به‌زودی وارد مناقصه می‌شود.

هتل ورزش؛ احیای پروژه‌ای که ۲۵ سال خاک خورد

پارسایی در دفاع از عملکرد مجموعه خود به پروژه هتل ورزش اشاره کرد و گفت: این طرح ۲۵ سال پیش کلنگ‌زنی شد، اما سال‌ها راکد ماند. اکنون با تخصیص قریب به ۸۰ میلیارد تومان اعتبار ملی و ۳۰ میلیارد تومان تخصیص اولیه، در مسیر اجرا قرار گرفته است.

وی تأکید کرد: امروز هزینه‌هایی که پرداخت می‌شود، عمدتاً برای جبران عقب‌ماندگی‌های گذشته است.

گره در تخصیص و معارضین، نه در تعریف پروژه

بررسی وضعیت اعتبارات نفت و پروژه‌های ورزشی استان نشان می‌دهد بخش عمده چالش‌ها در سه محور خلاصه می‌شود:

تأخیر در تحقق اعتبارات نفتی مصوب

بروکراسی پیچیده در فرآیند تأیید اسناد

معارضین حقوقی و مشکلات باقی‌مانده از سنوات گذشته

مدیرکل ورزش و جوانان استان معتقد است با حل این سه گره، پروژه‌های نیمه‌تمام سرعت گرفته و زیرساخت‌های ورزش حرفه‌ای در یاسوج تکمیل خواهد شد.

اکنون انتظار می‌رود با هماهنگی بیشتر میان دستگاه‌های اجرایی و تسهیل فرآیند‌های مالی، اعتبارات نفت به‌موقع تخصیص یابد تا پروژه‌هایی که سال‌ها در انتظار تکمیل مانده‌اند، به سرانجام برسند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار