معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید بر خطر استفاده خوراکی از قارچ‌های وحشی گفت: با توجه به فصل رویش این قارچ‌ها در طبیعت همزمان با آغاز بهار، مصرف این گیاهان احتمال مسمومیت‌های شدید را می‌تواند به همراه داشته باشد.
کد خبر: ۱۱۶۱۸۸۹
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷ 08 April 2024
به گزارش تابناک آذربایجان غربی، علی دیانتی افزود: با وجود اینکه تعداد کمی از قارچ‌ها سمی هستند ولی به دلیل شباهت‌های ظاهری، تشخیص قارچ‌های سمی از غیرسمی امکان پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.
 
وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌های وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به اعضای بدن شود.
 
دیانتی اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچ‌ها در عرصه‌های جنگلی و مرتعی تا اواخر خرداد و عدم امکان تشخیص قارچ‌های خودرو سمی و غیرسمی، توصیه می‌شود همه مصرف کنندگان، قارچ‌های خوراکی مورد نیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فروشگاه‌های معتبر کشور عرضه می‌شوند، تهیه کنند.
 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی به مردم توصیه کرد که از مصرف قارچ‌های خود رو بویژه قارچ‌هایی که در کنار درختان خشک شده، می‌رویند و یا قارچ‌هایی که افراد بومی جمع‌آوری و به فروش می‌رسانند، خودداری کنند.
 
مصرف قارچ‌های کوهی و وحشی که اغلب سمی هستند و یکی از تهدید کننده‌هایی است که در فصل بهار و اوایل تابستان موجب بروز مسمومیت‌های بسیاری در شهروندان آذربایجان غربی می‌شود. متخصصان و کارشناسان بار‌ها تاکید کرده اند که قارچ‌های پرورشی سمی نیستند و شهروندان از این نوع می‌توانند استفاده کنند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار