متخصص تغذیه گفت: کودکانی که در شش ماه اول زندگی با شیرمادر تغذیه نشدهاند، در هضم غذاهای سفت مشکل دارند.
دکتر سعیده آقاخانی، اظهار کرد: تغذیه با شیر مادر سبب انتقال میکروبهای مفید به نوزادان میشود که هضم غذاهای سفت را پس از شش ماهگی برای آنها بسیار راحتتر میکند.
به گزارش ایسنا وی افزود: تغذیه نوزادان با شیر مادر در چند ماه اول زندگی آنها تاثیر زیادی بر ترکیب، نوع و ثبات میکروبیوم روده دارد.
آقاخانی خاطرنشان کرد: میکروبیوم به اجتماع بزرگی از باکتریهایی گفته میشود که در بدن انسان و به ویژه در دستگاه گوارش زندگی میکنند.
وی ادامه داد: بر این اساس نوزادانی که در چند ماه اول زندگی فقط از شیر مادر تغذیه میکنند دارای اجتماعات میکروبی هستند که به آنها در هضم غذاهای سفت کمک میکند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: کودکانی که با شیر مادر تغذیه نشدهاند از اجتماعات میکروبی لازم برای هضم غذاهای سفت برخوردار نیستند.
آقاخانی یادآورشد: این کودکان در دوره انتقال به مصرف غذاهای سفت به دردهای معده و کولیک مبتلا میشوند.
وی ابرازکرد: اجتماعات میکروبی روده نقش مهمی در کمک به انسان برای هضم غذا و مبارزه با پاتوژنها ایفا میکند.
وی در توضیح پاتوژنها گفت: پاتوژنها میکرو ارگانیسمهایی هستند که سبب ایجاد بیماری در انسان میشود.
آقاخانی در پایان گفت: با توجه به مطالب مذکور، مادران باید در شش ماه نخست زندگی فرزندشان آنها را با شیر خودشان تغذیه کنند و از خوراندن هر نوع مکمل غذایی به آنها خودداری کنند.