به گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا، اکبر آزادی اظهار کرد: با آغاز فصل بهار و بارشهای اخیر و استفاده مردم از قارچهای خودرو، متاسفانه تاکنون ۲۳ نفر به علت مسمومیت با قارچهای سمی به بیمارستان مراجعه کرده اند که کار ۱۰ نفرشان به بستری شدن کشیده شده است.
آزادی گفت: از مردم تقاضا میکنیم از مصرف قارچهای کوهی و قارچهایی که دستفروشها عرضه میکنند جدا بپرهیزند و فقط از قارچهای پرورشی و بسته بندی شده در فروشگاههای معتبر استفاده کنند.
مراقب "قارچهای مرگ آور" باشید
دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با هشدار در خصوص مصرف این قارچ ها، گفت: در فصل مرطوب با دمای مناسب مانند بهار قارچها در طبیعت به فراوانی یافت میشوند و معمولا اشتباه در تشخیص قارچهای خوراکی خودرو با قارچهای سمی باعث مسمومیتهای قارچی میشوند.
وی افزود: در شرایط جغرافیایی استان کرمانشاه در سالهایی که شاهد بارش باران و رعد و برقهای بهاری باشیم با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو سمی روبرو میشویم.
شکیبا اظهار کرد: علایم اولیه مسمومیت شامل اسهال، استفراغ و تهوع است و علایم بعدی شامل گرفتاری کبد و اختلال کلیوی است که در صورت تاخیر در درمان، مرگ اتفاق میافتد و یا بیمار ممکن است نیاز به پیوند کبد پیدا کند.
شکیبا با بیان اینکه تشخیص قارچهای سمی تنها در مراکز تشخیصی آزمایشگاهی امکان دارد، گفت: تکیه بر روشهای غیر علمی مانند استفاده از ظروف نقرهای یا شیر جهت تشخیص قارچ خوراکی از سمی هرگز توصیه نمیشود.
وی ادامه داد: افرادی که قارچ خودرو مصرف کرده اند یا دارای علایم گوارشی شده اند باید به سرعت جهت خدمات درمانی به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ چون تاخیر در شروع درمان متاسفانه عوارض جدی مسمومیت را در پی دارد.
وی با توصیه بر مصرف قارچهای پرورشی بسته بندی شده، گفت: قارچهای خودرو هیچگونه برتری بر قارچهای خوراکی بسته بندی شده صنعتی ندارند.