رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان : پلنگ همیشه یک گام از آدمی جلوتر است و به ندرت می توان او را در طبیعت یافت و به کمتر کسی اجازه می دهد که او را مشاهده کند . بیشتر درگیری هایی که بین آدمی و پلنگ رخ داده به خاطر دخالت آدمی در زندگی پلنگ بوده است و عکس العمل پلنگ بیشتر جنبه تدافعی دارد .
کد خبر: ۹۵۳۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۸ 05 April 2021

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد ، روز گذشته در برخی رسانه ها و فضای مجازی تصویر و فیلمی منتشر شد که خبر از حمله یک قلاده پلنگ به چوپانی در شهرستان دنا داشت.

بنابراین گزارش ، دهیار روستای «سرتنگ رواق» از حمله پلنگ به مردی ۳۶ ساله در ارتفاعات این روستا در بخش «پاتاوه» از توابع شهرستان دنا خبر داد.
«غفار پریان نژاد» در گفت و گو با خبرنگاران، از حمله یک قلاده پلنگ به مردی ۳۶ ساله خبر داد و افزود: بنا بر گزارش واصله حدود ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه عصر شنبه ۱۴ فروردین ماه ۱۴۰۰ یک جوان که دام خود را برای چرا به ارتفاعات روستا برده بود با یک قلاده پلنگ مواجه شده که پس از حمله به دام‌ها و تلف کردن یکی از دام‌ها، مورد حمله پلنگ قرار گرفته است.
وی اظهارکرد : مصدوم پس از حدود ۴۰ دقیقه پیاده روی توسط حدود ۱۰نفر از اهالی روستا به نزدیک روستا منتقل و سپس با خودرو شخصی به بهداری بخش پاتاوه انتقال داده شد که پس از اقدامات اولیه بلافاصله به بیمارستان شهید بهشتی یاسوج اعزام شد.
دهیار روستای سرتنگ رواق تصریح کرد : فرد مصدوم که از ناحیه دست‌ها و پاهای خود دچار مصدومیت شده هم اکنون در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج بستری هست.
پریان نژاد با بیان اینکه در این منطقه پلنگ زیاد شده است، بیان کرد: طی یک سال اخیر حدود ۵ مورد پلنگ  به مردم و دام‌های منطقه را داشته ایم.
در ماجرای حمله پلنگ محیط زیست چوپان را مقصر اعلام کرد!
چوپان مقصر است!
پس از اعلام این خبر رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد در واکنشی چوپان را به دلیل حضور در منطقه حفاظت شده مقصر دانسته  گفت : ورود عبور و توقف در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی مستلزم تحصیل پروانه یا اجازه از سازمان حفاظت محیط زیست می باشد .
در واکنش روابط عمومی آمده است : در پی انتشار عکس و فیلمی که روز گذشته (15 فروردین 1400)  در فضای مجازی مبنی بر ادعای حمله پلنگ به چوپان در مناطق حفاظت شده  و تحت مدیریت محیط زیست استان دست به دست می شد , اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان، ضمن واکنش به چنین ادعاهایی ، شرط ورود به مناطق حفاظت شده را مستلزم تحصیل پروانه یا اجازه از سازمان دانست و گفت : مطابق با دستورالعمل ورود به مناطق حفاظت شده در بند الف ماده 3 قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، عبور و توقف در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع می باشد.
هادی سینایی گفت: مطابق ماده 8 آئین نامه اجرایی قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، تعلیف احشام در پارک های ملی و آثار طبیعی ملی ممنوع بوده و در صورت ورود غیر قانونی به مناطق حفاظت شده و پارک ملی ، مسئولیت هرگونه مواجه شدن با حیوانات وحشی متوجه فرد خواهد بود .
وی گفت: پلنگ‌ از خانواده گربه‌سانان و بسیار منزوی می باشد ، مثل بیشتر گربه‌سانان دیگر زندگی انفرادی دارد و فقط در فصل جفت‌گیری کنار هم هستند. آنها قلمرویی را برای خود مشخص کرده و به شدت برای حفظ آن تلاش می‌کنند.
سینایی تصریح کرد: خوشبختانه در دنا هم قلمرو و هم سفره غذایی این گربه سان که شامل گراز، تشی ، سنجاب است به وفوروجود دارد و این گربه سان منزوی ،بدلیل افزایش قدرت بینایی در نور ملایم و کم ،اغلب شب ها را برای شکار خود انتخاب نموده و در روز خیلی کم خود نمایی میکند و اغلب در حال استراحت است .
سینایی تصریح کرد: پلنگ ها با از بین بردن حیوانات ضعیف و پیر در بهتر کردن نسل طعمه ها از نظر ژنتیک نقش بسیار مهمی دارند
رئیس اداره روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تصریح کرد: پلنگ همیشه یک گام از آدمی جلوتر است و به ندرت می توان او را در طبیعت یافت و به کمتر کسی اجازه می دهد که او را مشاهده کند . بیشتر درگیری هایی که بین آدمی و پلنگ رخ داده به خاطر دخالت آدمی در زندگی پلنگ بوده است و عکس العمل پلنگ بیشتر جنبه تدافعی دارد .
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
توضیح حساسیت زا!
شکی نیست که حمله پلنگ که یک حیوان وحشی است و در منطقه حفاظت شده زندگی می کند به انسان را نمی توان همانند پرونده های قضایی که دو طرف در محکمه حاضر می شوند و از خود دفاع می کنند مورد بررسی قرار داد اما با توجه به این نکته که مسئولیت حفاظت از پلنگ بر عهده محیط زیست است بی شک مسئولین این دستگاه باید رعایت شرایط منطقه را لحاظ کنند لذا در مدیریت و اظهارنظر در چنین برخوردهای بین مردم محلی و وحوش باید مسئولانه تر عمل کنند و به گونه ای سخن نگویند که موجب حساسیت مردم محلی شود!
در استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد مرزبندی بین وحوش و انسان ها بسیار سخت است . هر چند محدوده های حفاظت شده مشخص است و حضور انسان در آن موجب اعمال قانون خواهد شد اما بارها شاهد بوده ایم که وحوش از مناطق حفاظت شده به محل زندگی انسان ها آمده و بر زندگی و دارایی های ان ها ضررهای گاها سنگینی وارد می کنند اما می بینیم در بیشتر موارد مردم محلی به جای در پیش گرفتن راه تقابل و کشتن این حیوانات ، سعی می کنند از خسارات خود چشم پوشی کنند و به حیات وحش لطمه ای وارد نشود .
بنابراین مسئولین محیط زیست هم باید متوجه باشند که در استانی مانند کهگیلویه و بویراحمد که هنوز هم فائق آمدن بر حیوان وحشی نشانه قدرت ، توانایی و جرات محسوب می شود ، ادبیات سخن گفتن باید به نحوی باشد که احساسات مردم را به مقابله و صدمه زدن به حیوانات وحشی تحریک نکند .
مسئولین محیط زیست استان باید بدانند که مردم کهگیلویه و بویراحمد چندین سال است که در مواجه با وحوش ، رویه تقابل را کنار گذاشته اند و تلاش دارند همگام با مسئولین در احیای گونه های در معرض انقراض همکاری کنند لذا همچنان باید قدردان مردم باشند و در موارد اینچنینی حق به جانب و طلبکارانه با مردم سخن نگویند بلکه ضمن عیاذت از متضررین اگر تخلفی هم صورت گرفته به آن ها تذکر دهند تا موجب ایجاد حساسیت های بی مورد مردم در مواجهه با حیوانات وحشی نشوند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۶
وافعا پلنگ هم خیلی فامیل و برادر داره که ازش حمایت کرده اند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار