انتقاد معاون عمرانی استاندار؛
کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت و ساز‌های مسکونی کهگیلویه و بویراحمد ضربه وارد کرده است.
کد خبر: ۱۰۵۱۸۴۸
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۷ 21 June 2022

به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد، کیامرث حاجی‌زاده در نشست شورای فنی با انتقاد از کیفیت پایین مصالح ساختمانی به خصوص شن و ماسه افزود: کیفیت نامناسب شن و ماسه به زیرساخت‌های عمرانی و ساخت‌ و سازهای مسکونی ضربه وارد کرده و از عملکرد دستگاه‌های متولی در این زمینه رضایت نداریم.

وی با بیان اینکه یک سالی است که به استاندارد سازی مصالح ساختمانی ورود کرده‌ایم، افزود: طرحی از جوخانه به طرف طسوج شهرستان چرام در حال اجرا است اما تمام پل‌هایی که احداث شده غیراستاندارد و آسفالت متلاشی شده که دستور تخریب دو پل صادر شد؛ یا در طرحی از چاسخار به سمت آرند مصالحی که برای آن آورده شده کیفیت پایینی دارد و تغییرات دمایی باعث از بین رفتن آسفالت می‌شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دستگاه‌های متولی بپذیرند در نظارت کوتاهی کرده‌اند، تاکید کرد: متاسفانه شن و ماسه در استان به یک کالای تجاری تبدیل شده و قیمت مصالح ساختمانی افزایش داشته اما کیفیت مصالح ارتقاء پیدا نکرده است.

حاجی‌زاده بر ایجاد آزمایشگاه مادر برای کنترل کیفیت شن و ماسه تاکید کرد و ادامه داد: اگر امکانات لازم در آزمایشگاه مکانیک خاک وجود دارد به عنوان آزمایشگاه مادر از ظرفیت آن استفاده و کیفیت مصالح بررسی شود در غیر این صورت سازمان نظام مهندسی آزمایشگاه جدیدی ایجاد کند.

وی با اشاره به آمار ۱۵ واحد شن و ماسه که به صورت غیرمجاز در حال فعالیت هستند، ادامه داد: صنعت و معدن ماهیانه از واحدهای شن و ماسه بازدید و جلوی فعالیت واحدهایی که فاقد مجوز هستند را بگیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه دستگاه‌های نظارتی و حوزه قضایی به موضوع واحدهای شن و ماسه بدون مجوز ورود کنند، عنوان کرد: اداره‌کل استاندارد هر سه ماه یک بار از مصالح تولیدی آزمایش و نتیجه را ارائه دهد.

حاجی‌زاده با بیان اینکه دلیلی ندارد وقتی قیمت مصالح افزایش یافته کیفیت آن پایین باشد خطاب به دستگاه‌های زیرساختی گفت: دستگاه‌های زیرساختی مجاز هستند آب، برق و گاز واحدهای شن و ماسه که فعالیت آن از سوی سازمان صمت غیرقانونی اعلام می‌شود را قطع کنند.

وی با بیان اینکه ادامه فعالیت چنین واحدهایی اجحاف در حق سایر واحدهایی است که به قانون تمکین کرده‌اند، افزود: واحدهایی که تخلف کرده، کیفیت را رعایت نمی‌کنند، آزمایشگاه کنترل کیفیت مصالح ندارند و اعتنایی به حرف شورای فنی، اداره استاندارد و سازمان صمت نمی‌ کنند با چند هزار تومان جریمه اصلاح نمی‌شوند؛ اگر اصلاح‌پذیر بودند سال‌های گذشته اصلاح می‌شدند بنابراین انشعابات این واحدها قطع شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: در جلسه آینده اسامی واحدهایی که غیر مجاز فعالیت می‌کنند ارائه می شود.

وی ادامه داد: نهضت جدی در بحث کیفیت در استان آغاز شده و با تشکیل کمیته نظارت ساختمان در حال شناسایی ساختمان‌های غیراستاندارد هستیم لذا در موضوع شن و ماسه هم چنین کمیته‌ای تشکیل خواهد شد.

وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم مصالح بی‌کیفیت در استان تولید و بعد از آنکه در طرح به کار رفت بخواهیم جلوی آن را بگیریم بیان کرد: از همه متولیان درخواست دارم با تمام توان و بدون تعصب بر کیفیت شن و ماسه نظارت داشته باشند.

در ادامه نشست شورای فنی در خصوص ادامه همکاری با پیمانکار پروژه اصلاح و توسعه شبکه آب روستایی تنگ سرخ، تصفیه خانه اضطراری یاسوج و طرح آسفالت روستایی شهرستان لنده، قیام، کتج و دوک تصمیم‌گیری شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار